• My Favourite Rock/Metal Songs/Bands For This While:

    1. Risk - Deftones
    2. Ann - Cinta Melankolia :p
    3. Spoon - Sepenuh Hati :p
    4. Aeternus
    5. Sear

  • some text

TeacherNabil Cover Lagu NeYo

Tahu lagu dari NeYo..?
Tajuknya ” Never Knew I Needed You”..
I cuba menambahkan unsur ROCK ke dalamnya..
Cuba dengar..
Saja suka-suka..

Heart Burns Into Fire – Lagu Nostalgia UUM

Bullet For My Valentine..
One of my favourite rock bands..
Mereka bukanlah pure Metal..
Lebih kepada Melodic Hardcore..
Album mereka paling best ialah Scream Aim Fire..
Lagu hit mereka ialah Heart Burns Into Fire..
Semasa aku di Universiti dulu..
Lagu ini pasti aku dengar dengan mp3 player semasa berbasikal ke kampus..
Dengar pula pada waktu malam..
Main berulang kali tak bosan..
Lagu yang ada nostalgia..

As Sahar (Tinggam) – covered by TeacherNabil

Melon King – Hina (covered by TeacherNabil)

Aku mula dengar Melon King masa aku tingkatan 5..
Album Sayembara Kuasa..
Band Speed Metal Malaysia yang unik..
Berat, pantas dan bermelodi..
Kali ini aku cuba cover lagu ‘Hina“..
Dari Melon King.
Tapi, maaf  sound kurang jelas sedikit..
Band ini cuma keluar dengan 2 album sahaja..
Yang kedua lebih kepada Power Metal lirik dalam Bahasa Inggeris..

Bapaku Pulang Dari Kota Versi TeacherNabil

Kali ini aku cover sebuah lagu kanak-kanak..
Dengan gitar kapok..

Bapaku pulang dari kota,
Bapaku belikan kereta,
Kereta kecil warna merah,
Bolehku bawa ke sekolah…
da..da..da..da..

Lagu Anak Kambing Saya

Cover kedua saya di sini..
Saya main lagu Can Mali Can..Anak Kambing Saya..
Aku bukan pro..
Sorry dengan the last part tu..
Jangan expect yang gila-gila dari aku..
Ini sekadar suka-suka saja..

My Own Summer (Deftones) Covered By TeacherNabil

Ini video cover pertama dari aku bersama gitarku..
Just for fun je…
I play Deftones (My Own Summer)..
Tak full…sekerat je..
Nak test macam mana soundnya bila direkod..
Amplifier Roland Cube20x..